недеља, 15. новембар 2015.

How to be more original on blog?! | BLOG TIPS


- Danas mi je jedan od dana ispunjenim obavezama, za razliku od juče kada sam slavila rođendan i potpuno se naodmarala. Sledi mi gomila domaćeg, referat iz istorije, učenje i još dosta toga. Jutro sam iskoristila u gledanju filmova, pisanja u planer i odlučila sam da malo pišem na blogu pre nego što se bacim na posao.

- Uvek uživam u pisanju blog tips postova iako ih ne pišem često. Današnja tema je originalnost na blogu. Okej, kontam da niko na blogu (uključujući i mene) nije potpuno originalan na blogu, ali neke stvari se moraju razjasniti.

- Prvo da krenem od imena. Nije mi jasno zašto SVI ali bukvalno svi mogući stavljaju jedna te ista imena poput __ ' s dairy, __ ' s corner i tako dalje. Ime mog bloga takođe nije originalno, ali kada sam ja krenula da vodim blog retko ko je se zvao tako, ja lično znam jednu ili dve osobe. A sada svi stavljaju to ime. Opet, nije lako ni smisliti ime za blog, ne kažem da jeste. Ali pokušajte da se dosetite nečega vašeg, ličnog. Ili bar pokušajte da nađete neko ime koje već postoji ali je manje zastupljeno.



- Zatim najvažnija stvar- sami postovi. Postoje teme koje svi mogu da pišu poput favorita, haula, lista želja, rutina i tako dalje. Ali ponekad se treba potruditi oko teme koji niko drugi nije upotrebio, a ima ih na hiljade. Uvek se trudim da bar ponekad smislim nešto svoje, iako to mogu da postignem stalno. Takođe ako pišete o nekoj temi koja je opšte poznata pišite svojim originalnim stilom. Ne trudite se da kopirate rečenice koje je neko ranije upotrebio.

- Vrlo je bitno da blog ima svoj orignialni izgled, jer je to upravo ono po čemu blogovi ostaju zapamćeni. Ne koristite pozadine koje je neko već stavio, nemojte praviti identične banere, ne stavljajte svuda iste fontove slova i tako dalje.

- Primetila sam da neki blogeri u svojim postovima nisu ono što zaista jesu. Na internetu svako može da se pretstavlja da je neko drugi. Vi u momentu kada čitate neki post ne znate da li ta osoba govori istinu, ni ko je on/ona uopšte. U postovima budite kao u pravom životu. Ne pretvarajte se da ste neko ko niste, jer će ljudi steći pogrešno mišljenje o vama. Zavoleće blog neke random osobe umesto vas.



- To bi bilo sve za ovaj post. Znam da nije dug, a ni preterano zanimljiv. Ali zaista sam želela da se izjasnim oko nekoliko stvari po pitanju ove teme. Za kraj imam par pitanja za vas:
1. Kako ste smislili ime za svoj blog?
2. Da li želite da napravim post o tome šta sam dobila za rođendan?
3. Kad želite da krenem sa zimskim postovima?

Napomena: Ovaj post je napisan isljučivo zbog onih koji su novi blogeri, ili koji tek hoće da otvore blog. Takođe i za one kojima nedostaje originalnost.

- Mene čekaju knjige, tako da moram da idem. Vidimo se! ♥


43 коментара:

  1. Ovaaaaj, ja sam ime za blog smislila sasvim slučajno, htela sam da bude originalan i da me predstavlja na pravi način. Ja nisam objavila šta sam dobila za rođendan, mislim da je to nešto lično, lepa ideja, ali ja ne bih objavila :D Zimski postovi.... odmah! Obožavam ih....

    Sreeeeeeećan rođendan XOXO ♥♥♥♥

    ОдговориИзбриши
  2. Hehe, srecan rodjenda NINA, ja licno imam neki svoj nadimak iz detinjstva i pre mi se blog zvao Mimi Mo ali sada se zove Mimmi's corner, 12 decembra puni godinu dana i treba mi ioriginalni izgled i nesto posebno trazim slike za pozadinuj na Tumblr i We heart it ali nemam ideju ako moze mala pomoc. Takodje pogledajte moj blog mimmi's corner i pomozite mi oko izgleda!! Takodje imam i YT-kamnal pa i to pogledajte :* :* ♥

    ОдговориИзбриши
  3. Srećan rođendan sa zakašnjenjem!
    Inače, moj blog je dobio ime po asku, samo mu je dodato još jedno h na kraju, a ask je dobio ime, ne znam ni sama kako hahaha. Super saveti. ☺♥

    http://fashionholicyeahh.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  4. U pravu si totalno! Ja bih volela da se moj blog zove drugačije, jer je jedan u moru sa sličnim nazivom, ali žao mi je da menjam naziv jer ga svi prepoznaju po imenu koje ima. Kada sam ga napravila, čak nije ni bilo mnogo blogova, a posebno ne onih koji su se zvali tako, dok ih je sada previše :/
    Srećan ti rođendan i jako bih volela da vidim post sa rođendanskim poklonima :) ♥

    Anja's diary

    ОдговориИзбриши
  5. U pravu si. I ja sam skoro otvorila blog i stvarno je teško naći neku zanimljivu temu a da to neko nije već upotrebio.
    A moj blog je nazvan po ... ne znam ni ja. Dugo sam razmisljala o tome i ništa mi nije palo na pamet ,pa sam smislila ovaj naziv Šmizlica Frajlica , znam da nije nešto prelep naziv ali važno je da je originalan. Inače srećan rođendan sa zakašnjenem ♥
    Ako želiš pogledaj moj blog :*
    http://smizlica11.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  6. Pa moj blog je trebao da se zove "zaljubljenik u modu", ali to mi je bilo nekako dugacko i ne znam, nije mi se svidelo. Pa sam napisala englesku verziju. Fashion Lover. Cini mi se da mozda ima par blogova koji se tako zovu ali u svakom slucaju nema ih previse.
    Pokloncice bi mogla da islikas :D
    Zimski postovi pa kada osetis pravi trenutak.
    Iiii..
    Srecan rodjendan Nina <3

    ОдговориИзбриши
  7. Slazem se. Ne volim kada neki bloger(cak i ja) dobija lose komentare tipa 'imas zimsku sezonu postova, to svi rade, budi malo originalna' ili 'pises favorite to svi rade', a ne potrude se da procitaju razlicite postove na iste teme i utvrde da tu skoro niko nikoga ne kopira. Sto se tice imena, kada sam otvorila blog smislila sam ovaj naziv (Smoothie Glam) koji čak ništa ni ne znači, iako meni predstavlja nešto jedinstveno. Dug vremenski period sam nosila univerzalno ime i glupo mi je kad vidim da su skoro sva imena ista, ali zna se koji blogeri su tu već dugo, i koji ne kopiraju nikoga (npr. Anja, Tijana, Zorana, ti itd itd) svidja mi se post. Počni što pre :)

    Smoothieglam.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  8. Slazem se. Ne volim kada neki bloger(cak i ja) dobija lose komentare tipa 'imas zimsku sezonu postova, to svi rade, budi malo originalna' ili 'pises favorite to svi rade', a ne potrude se da procitaju razlicite postove na iste teme i utvrde da tu skoro niko nikoga ne kopira. Sto se tice imena, kada sam otvorila blog smislila sam ovaj naziv (Smoothie Glam) koji čak ništa ni ne znači, iako meni predstavlja nešto jedinstveno. Dug vremenski period sam nosila univerzalno ime i glupo mi je kad vidim da su skoro sva imena ista, ali zna se koji blogeri su tu već dugo, i koji ne kopiraju nikoga (npr. Anja, Tijana, Zorana, ti itd itd) svidja mi se post. Počni što pre :)

    Smoothieglam.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  9. oduvek sam želela da moj blog ima neko krativno ime koje nema tako puno blogova i definitivno je smišljanje imena bilo nešto što mi je oduzelo ponajviše vremena kada sam otvarala blog. Međuti, ne kajem se što sam tako dugo smišljala, mislim da na našim prostorima ne postoji ni jedna blogerka čiji se blog zove IN MY HEART. :-) Post je zaista odličan, obavezno piši o onome što si dobila za rođendan, volela bih da podeliš to sa nama, a što se tiče zimskih postova, paa možda početkom devembra. Mislim da je još rano za njih, ali ti ćeš sama najbolje odlučiti. :-) <3

    ОдговориИзбриши
  10. Odlican post!Ime za moj blog je nastao u trenutku.Nisam puno razmisljala o tome i nisam se razocarala.Jako bih volela da napravis post o tome sta si dobila za rodjendan!Sto se tice zimskih postova,mislim da je malo rano za njih,pravo vreme je pocetak decembra.Kako ti zelis!
    joxykutak22.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  11. Slazem se sa svim sto si napisala. Ime sam smislila na pocetku jos, tada nije bilo mnogo blogova sa takvim imenom kao sad. Ne znam kako ali odjednom mi je sinulo pisacu o zenskim stvarima pa bi trebalo da to bude zenski kutak zar ne?
    Sto se tice zimskih postova, ja nekako njih vezujem za pocetak snega i decembra kada pocinje ta praznicna euforija pa bih ti preporucila tada da pocnes da ih pises. :D

    ОдговориИзбриши
  12. Odlican post,srecan ti rodjendan sa zakasnjenjem!!!Potpuno si u pravu sto se tice blogova.Kada sam odlucila da napravim blog,ime je bilo nesto sto me je dugo mucilo,a na kraju sam mu dala ime po novom filmu moje omiljene glumice.Volela bih da vidim sta si dobila za rodjendan,a novogodisnje postove kreni da pises polovinom decembra <3 :)!Divnoo!!

    perfecthigh136.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  13. Potpuno si u pravu, srećan rođendan! :)

    http://saskascloud.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  14. Odličan post zaista :)
    1.Ne znam tačno kako se zove sajt na kome se mogu naći imena za blogove ili tako nešto,jer mi je link tog sajta dala moja drugarica i kada sam našla ime svog bloga jako mi se svidelo i zato sam se odlučila za njega... :)
    2.Daaa :D
    3.Pa mogla bi da kreneš oko 10-og decembra... :)

    Fashion Awake

    ОдговориИзбриши
  15. Post ti je fenomenalan! I bas sam se odusevila citajuci ga jer si ga odlicno napisala. Ja sam blog planirala otvoriti 6 mjeseci i na kraju sam ga otvorila u osmom mjesecu i uzela sam ime TFIOS jer jako volim TFIOS ali ime cu mozda mjijenjat jednom a kozda necu...ali ugl nisam vidjela nikog sa takvim imenom bloga. Sretan ti rodendan sa zakasnjenjem ♥ i voljela bih da napravis post o tome sto si dobila za rodendan i mislim da bi sa zimskim postovima trebala poceti kad pocne 12. mjesec. :)
    Sad kad si vec govorila o originalnosti htijela bih malo tvoj blog prokomentirati...ja ne znam al meni ej tvoj blog predrag nekako uvijek me oraspolozi tvoje pisanje i izgled bloga...stvarno je inspirativno i izivam citajuci tvoje postove. :)
    Imam novi post, zove se: "Brinite vise za tude guzice,a manje za svoje i sve ce biti bolje" hahah znam cudan naslov...xD al se nadam da ces pogledati. :) ♡
    -Struja

    strujadreams.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  16. Super post!! Ja jako volim originalnost na blogovima!!
    Odgovori:
    1.Već nekoliko puta sam rekla, ja sam moj blog nazvala po jednom od omiljenih blogova, tada jednim blogom za kojeg sam čula. Sada mi je to malo glupo, ali još je gluplje da sada menjam.
    2. Daa!!
    3. Kada dobiješ inspiraciju, na tebi je ☺

    ОдговориИзбриши
  17. 1. Sasvim slučajno, blog je zapravo nastao godinu dana prije prvog posta, toliko sam puno planirao i dizajnirao (ispalo je grozno, ali ipak) :)
    2. OK mi je ideja =D
    3. Obožavam ih, odmahh

    ОдговориИзбриши
  18. Odlicni saveti!! Odusevljena sammm
    1. Na papiru sam napisala ona imena koja su mi se svidela, I takodje pitala i drugarice za misljnje i na kraju sam se odlucila za jedno.
    2.Naravno
    3. Pa mozda kada pocne decembar, mozes pisati za outfite, dekoracije i jos mnogo toga!!

    cupcakeslife012.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  19. Super post, svaka cast :) Kada sam ja odlucila da otvorim blog, nisam znala nista o tome. Zbog toga sam se dugo mucila oko imena i svako ime koje bi smislila, izgledalo bi mi glupo i na kraju ni sama ne znam kako sam se odlucila za sadasnje ime mog bloga (mada je mnogo bolje bilo da sam izabrala neko drugo ime, zato sto bi bilo originalnije). Sada bih stvarno zelela da promenim ime bloga zato sto se svaki drugi blog zove slicno, ali ne mogu zato sto sam se navikla na sadasnje ime i zao mi je da ga izmenim. Sto se tice zimskih postova, mislim da treba da ih pises prve nedelje decembra, mada mi ne bi smetalo ni da sada krenes sa njima, tako da kreni kad ti sama mislis da je to potrebno :)
    www.neramisic.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  20. Obožavam da čitam ovakve postove,mislim da već znaš koliko volim tvoj blog.Sjajan post i dizajn bloga je vrh...

    ОдговориИзбриши
  21. Nina da li mozes da mi odgovoris kako da namestim dizajn bloga ali da ne bude obican kakav se nudi na pocetkuu??
    Molim te mi odgovoriii <3

    ОдговориИзбриши
  22. Jako dobar post, ali mislim da svatko ima pravo birati izgled svog bloga. Ja sam svoje ime smislila nekako, u svojim mislima, iako nije baš originalno, ne znam puno blogova koji imaju ime kao moje. :)

    Annie's secret

    ОдговориИзбриши