недеља, 9. август 2015.

Zoo Vrt Beograd - Utisci


- Ako ste videli moj prethodni post, verovatno znate da sam danas bila u Beogradu. Sada sam se vratila kući. Uglavnom, posetila sam mnoga mesta, ali je na mene najveći utisak ostavio zološki vrt, u kome sam po prvi put. Inače jako volim životinje, i napravila sam mnogo fotki, sve u svemu zaista sam uživala u obilasku. Slikala sam mnogo, ali ne mogu vam pokazati sve životinje, jer ih ima dosta. Ali recimo, one na koje su mene ostavile najlepši utisak. Slika ima puno, pa nisam stigla da ih izeditujem, jer bi potrajalo, pa kvalitet nije baš najdivniji, pa slike nisu toliko lepe. I neke životinje su prosto predaleko, a prilaz kavezima je zabranjen, a npr. da bih lepo uslikala žirafu, bilo je potrebno da uđem u kavez, tako da slike nisu ni iz najboljeg prilaza. Negde je zabranjeno fotkati sa bliCom, tako da mi je i to predstavljalo problem kod majmuna. Avaaaj! ☺ Ovo je nešto tipa travel post, pisala sam ih i ranije, pa se nadam da su okej.


































- Prva životinja koju smo videli, jeste beli tigar. Bar pretpostavljam da je ta vrsta heh. Bilo je jako čudno videti tik ispred sebe ovakvog, 'ajde nazovi predatora. Stvarno je prelep, sa druge strane kad te pogleda uhvati te jeza, pogotova ako usput ispusti poneki urlik.

- Lav je bio "dobar momak" pa nam je pozirao. Mada jedva stigla da uhvatim trenutak kada je urliknuo iz sve snage.


- Odmah u blizini nalazi se nešto poput staklenika, sa merkatima. Oni su definitivno najslađa stvorenjcad u celom zoo vrtu. Gledala sam dokumentarni program o njima, ta TV-u su izgledali slatko, ali uživo su i divniji. Ako ste primetili merkata iza, koji bulji u staklo, sa njim sam se najviše zanimala. Kasnije sam došla do dela gde je on "pozirao" u nadi da ga slikam tako, ali mi je pobegao. 


- Ako me je neko impresionario, onda su to slonovi. Ili bolje rečeno slonica (mislim da je pisalo Ela), jedina je tu. Pisalo je da je jako stara, mislim da ima 40 godina kako je ovde, a ukusno, ko zna koliko. Jako je velika (logično), tako da je pomalo jezivo kad hoda, i obara po kavezu, sve se trese. Ali ovde mi je bila najbolja prilika de je slikam, jer je puno prišla kraju kaveza. 


- Od svih predatora, tu su se našli i medvedi, preslatki su. Ima ih gomilu, ali sam se opredelila za ovu sliku, jer je spavao. Slika je slikana dosta iz daleka, ali sam sumirala, da se bolje vidi. U suprotnom se ne bi ni raspoznao medved.


- Svaka mi čast kako sam uspela da ga slikam, jer se ne sme prilaziti kavezu jer je trošan, a vukovi umeju biti vrlo agresivni. Daa, kada god slikam neku životinju, ona mora da zine. 


- E pa čestitam ako skapirate koja životinja je na slici. Prilazak je zabranjen, pa se ne vidi dobro. U pitanju je žirafa, koja je stvarno toliko predivna, da sam ostalo bez teksta.


- Tu su i konji, koji nisu tako impresivni, ali da su preslatki - jesu. Pogotovo mladunci, koji
se i ne vide trenutno. 


- Pogledajte koliko ih je, awwi. Ranije sam imala dve, ali nisu se slavno pokazale (uginule su). Dosta ih je u vodi, a i veliko deo i na kopnu. Divno ih je posmatrati.


- I tu je neki kao "alfa - mužjak" lav Marko. Moj brat je dobio slikovnicu o njemu, kada je posetio Zoo vrt, prethodne godine sa pretškolskom grupom. On se ne vidi lepo, ali tu su neke njegove lavice. 


- Zadivile su me i dvogrbe kamile, koje su vrlo zanimljive za posmatranje, iako pogled nije neki. Opet zabrane prilaska, naravno. 


- Zatim, beba kengura, koja mi je vrlo kulturno okrenula zadjicu dok sam je fotografisala. Pa dobro, kapiram da je i njima dosadilo moje silno fotografisanje, na sve strane. Ovde ih ima jako mnogo, ali ne znam gde mi je ta slika. Velikim delom su bebe, i prekjut su.


- I za kraj nevaljica koja me je zamalo ukljucala. Naravno, jela sam čips, i jedan mi je, po običaju ispao, odjednom paun je krenuo na mene (oni su inače sloboodni da idu gde im je volja, tj. nemaju kaveze). Mislila sam da se sprema da me ukljucne, i počela sam da paničim, ali samo je htela čips koji mi je ispao. Da, da, veselo je nama! Mojoj porodici, sa mnom očito nikad nije dosadno. ☺


- Planirali smo da sednemo i poklopamo nešto, ali nije radilo. Ali opet morala sam da isfotkam mesto, jer mi je nekako slatko.


- I na samom kraju obilaska, svratili smo u prodavnicu suvenira, da kupimo magnet za uspomenu. ☺

- To bi bilo to, a mi se, naravno, vidimo u narednom postu. Usput, u zadnjem postu rekla sam da idem u ponedeljak na more, zapravo idem sledećeg ponedeljka, da ne pomislite. ☺

mail: ninavidic17@gmail.com
FB: OVDE


20 коментара:

  1. Zoo vrt u Beogradu je predivan.Bila sam samo jednom i to pre 7-8 godina.Beograd mi nije blizu i tamo nemam rodjake,pa ne idem cesto :) Sve te zivotnije su preslatke :)

    ОдговориИзбриши
  2. Bila sam par puta, ali kao manja. Kontuzovana, nicega se ni ne secam. Mada nije mi tako daleko. Jedino cega se secam je ova kapija hahah. :D Veliki si ljubitelj zivotinja. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Divan post Nina! Mislim da si se jako dobro provela. Ja nikada nisam posjetila niti jedan zoološki vrt, ali nadam se da hoću u budućnosti. ♥

    allforyou23.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. Ja sam bila par puta i baš je super. Mnogo mi se dopao ovaj post, super si ga odradila. ☺♥

    http://fashionholicyeahh.blogspot.com/2015/08/back-to-school-shein-wishlist.html

    ОдговориИзбриши
  5. Ja sam iz Beograda i jedna od omiljenih destinacija mi je upravo zooloski vrt.ODlican post,slike su presavrsene <3!

    ОдговориИзбриши
  6. Ja obozavam da idem u zoloski vrt i tamo se ujedno uvek lepo provedem. :) Slicice su preslatke!<3

    ОдговориИзбриши
  7. Suuper post, ja obozavam ici u zoo vrt, ali se bojim zmija. :-)

    Novi post na mom blogu:
    myfdiaary.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  8. Ja obožavam zoološke vrtove, wow! Najviše mi se svidio bijeli tigar jer to mi je najdraža životinja. Savršen je! Drago mi je da si se zabavila.. :-)

    Novi post je na blogu. Pisala sam na temu TheTalk with Ema gdje sam pričala o bitnim stvarima (Rasizam,Problemi Današnjice,Moje Ljeto + ostale). Ako bi mogla ostaviti komentar ispod posta na blogu puno bi značilo. Hvala unaprijed. Link: http://mojetinejdzerskeavanture.blogspot.com ❤❤

    ОдговориИзбриши
  9. Ninice, odlican post. Bila sam u beogradskom zoo vrtu i prelep je. Pogledaj i moj blog ako zelis. ❤

    http://najboljisaveti14.blogspot.com/?m=1

    ОдговориИзбриши
  10. Merkati su predivni :) <3 Super post, baš lijepo odrađeno :)
    Novi post o putovanjima: http://rivinsvijet.blogspot.com/2015/08/travel-tag.html

    ОдговориИзбриши