недеља, 5. фебруар 2017.

How to clean & organize your room!


- Stiže proleće a uz to dolazi i veliko prolećno čišćenje. I da, znam, možda sam malo (više) poranila, ali ja sam već krenula sa sređivanjem, čišćenjem i reorganizovanjem svoje sobe. Sličan post sam pisala i prethodne godine pa sam odlučila da ga uradim i ove. Dakle, danas ću sa vama podeliti moje ideje i savete sa čišćenje i preuređivanje vaše sobe.




Organizujte fioke po pregradicama

- Moj prvi savet vam je da organizujete fioke po pregradama. Imaju da se nabave ovakve pregradice na raznim mestima, a možete i sami da ih napravite. Ako imate dosta pari naočari za sunce, nakita ili u suštini bilo čega ovakvog biće vam mnogo lakše ovako da ih rasporedite. Takođe izgledaće dosta urednije i lepše.



Raščistite orman

- Pod ovim ne mislim samo da standarno sklanjanje zimske garderobe i postavljanje na vrh onu za toplije vreme. Smatram da nam je svima sa vremena na vreme potrebno da izbacimo staru garderobu i onu koju više ne nosimo iz ormana. Meni je na primer često žao da se rešim stare odeće, ali ne morate je baciti, možete je donirati ili pokloniti nekome kome bi odgovaralo, svakako bolje nego da skuplja prašinu kod vas i zauzima prostor za novu odeću.



Napravite neki DIY projekat

- Uvek je lepo napraviti neki zanimljiv i unikatan projekat za vašu sobu, koji može dosta ulepšati prostor. U poslednje vreme dosta sam na Pinterestu u potrazi za lepim projektima, a i sama sam za sada napravila jedan, pa možda i napravim post o tome. Ako vam ne ide ovo od ruke uvek možete i kupiti neku lepu dekoraciju, naravno ako je pronađete kod nas, ali mislim da je bolje malo uprljati ruke i potruditi se da sami napravite nešto, plus vas ništa ne košta. ☺



Dodajte biljke u sobu

- Mislim da sam o ovome i prošli put govorila ali biljke stvarno doprinose izgledu prostorije i dodaju im neku svežinu. Ne znam za vas ali ja sam trenutno opsednuta sa kaktusima, mislim da su prelepi.



Rešite se stvari koje vam ne trebaju

- I pored rešavanja stvari iz ormana, uvek postoje neke svakodnevne sitinice koje vam ne trebaju ali ih ipak imate. Ne morate ih baciti već ih jednostavno možete ostaviti negde drugde. Meni se uvek neke gluposti nakupe po stolu i ni sama ne znam kako su tu dospele, tako daa.. ☺




Rasporedite stvari u teglice

- Ovo je meni genijalno! Jednostavno ostavljanje stvari u tegle, a možete ih napraviti i da izgledaju slatko. Možete uzeti različite tegle za posebne stvari, na primer jedna za gumice za kosu, jedna za balzame za usne, jedna za lakove za nokte i slično. Na taj način uvek znate gde vam se šta nalazi i lako ga uzmete. Ja sam već počela da primenjujem ovo i za sada mi je super.






- To bi bilo sve za ovaj post, nadam se da vam je se dopao. U narednom periodu neću biti posebno aktivna na blogu jer sam počela da se spremam za prijemni i da idem na privatne časove iz matematike, ali ne brinite i dalje ću pisati, samo možda malo manje. Nadam se da razumete. ☺ Vidimo se u sledećem postu!

18 коментара:

  1. Super post. Kreativan je i zanimljiv. Mnogo se trudim da stvari u svojoj sobi dobro organizujem i da sve bude uredno, ali vrlo često se desi da u mojoj nastane opšti haos. Divni savjeti!:)

    http://sosihappylife.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  2. Imam sve od navedenog, osim DIY projekata, koje planiram da napravim uskoro! :) Sjajan post draga. ♥

    http://lifella2.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  3. Saveti su sjajni, Nina, i vrlo korosni! Nikome nije na odmet da proceprka po svojoj sobi i malo je dovede u red, majar za nijansu hehe :D
    novi post:Teen Queen

    ОдговориИзбриши
  4. Koliko ja samo mrzim kada mi je soba neuredna, prosto, osećam se mrzovoljno tada. Ja kada čistim svoju sobu, obavezno zamenim pokrivač na krevetu i onda prelazim na ormar. Ova ideja za fioke mi se mnogo dopada i definitivno ću probati da napravim ovo ili kupim. :)


    littledreamer1110.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  5. Veoma divan post i jako kreativan! Ja u zadnje vrijeme obožavam umjetne biljke u sobi, a i kaktusi su odlični! ♥ :)


    Chanceux

    ОдговориИзбриши
  6. Super post draga Nina <3 Trenutno sam u sređivanju sobe tako da će mi pomoći ovi savjeti! :)
    Ako imaš vremena posjeti moj blog -> This Is My Life

    ОдговориИзбриши
  7. Lep post zaista. Svakako ce mi pomoci kada budem organizovala i sredjivala svoju sobu.
    Pocela si sa pripremama iz matematike?
    Ja sledeceg vikenda pocinjem sa privatnim casovima iz srpskog i matematike. Nadam se da ce mi ici lepo i da cu sto vise ponoviti i pripremiti za prijemni. Bas mi dosta poena treba za skolu koju zelim da upisem,ali ne strahujem mnogo jer znam da cu se lepo spremiti,a i dosta poena vucem iz skole. Hoces li nam pisati koje su tvoje zelje i sta zelis da upises.
    Poseti moj blog. 💞

    ОдговориИзбриши
  8. Ideje su fantastične, neke od istih i sama praktikujem, kao što su pregrade u laticama, baš dobro pomognu za bolju organizaciju i lakši pronalazak stvari. Fotografije su predivne, zaljubila sam se u ove torbe

    Delilah's Stories

    ОдговориИзбриши