понедељак, 30. јануар 2017.

#LiterallyMyLife - januar 2017


- Ne mogu da verujem da je prvi mesec 2017. godine već gotov i da već kuckam prvi #LML post za ovu godinu. U svakom slučaju, sa vama ću podeliti kako je meni protekao ovaj prvi mesec Nove godine, koji je moram reći prebrzo preleteo.




- Prvi mesec ove godine je protekao sasvim standardno, da na neki način nisam ni bila svesna da je Nova godina. Kao što znate, bila sam bolesna sve vreme za prvi deo raspusta i par dana kada smo tek krenuli u školu posle njega ja nisam išla iz istog razloga. Kada sam se napokon vratila u školske klupe, opet sam se razbolela, ovog puta samo povraćala i nisam išla u školu dodatna dva dana. Možda bi neko ovo shvatao kao nešto super, što sam propustila ovih školskih dana, ali verujte mi nije. Za to vreme nastavnici su propitivali i davali kontrolne a ja baš nisam bila tu da popravljam ocene, a dok sam bila bolesna nisam bila u stanju ni da učim. Tako da, početak godine nije bio tako dobar.



- I prvo polugodište je zvanično gotovo, a ja sam od sutra na drugom delu zimskog raspusta. Samo se pitam gde je vreme otišlo i zašto je ovaj osmi razred prošao tako brzo, baš kad bih volela da traje zauvek. Za kraj sam položila odlična, sa prosekom 4.6, i iskreno sam vrlo zadovoljna sa obzirom koliko sam bitnih  kontrolnih i ispitivanja preskočila. U subotu su mi stigle zbirke za prijemni i polako sam krenula sa izradom zadataka i spremanjem, a od početka drugog polugodišta krećem i na redovne časove matematike. Ako je neko od vas osmi razred, napišite mi jeste li krenuli da se spremate za prijemni. ☺ Znam da je ostalo još dosta vremena do njega, ali mene iskreno već hvata trema i panika.



- Serija koju sam krenula da gledam na prvom delu raspusta i uspešno je sagledala je The Carrie Diaries, koja je fenomenalna. Seriju sam gledala na engleskom na ovom sajtu, i ona ukupno ima dve sezone, od po 13 epizoda, tako da vrlo ju je lako odgledati. U seriji se radi o šesnaestogodišnjakinji koja živi sa tatom i mlađom sestrom, sa obzirom da joj je mama preminula. Ona obožava modu, pisanje, a njena najveća ljubav je New York, dok ona živi u malom gradiću do njega. Kada joj tata pronalazi jednosmeni posao u New Yorku ona se još više zaljubljuje u grad, i upoznaje ženu koja je urednica Interview magazina, koji je jedan od najpoznatijih magazina. Ubrzo potom dobija jednosmeni posao tamo i živi svoj san. Naravno, suočava se sa mnogo srednjoškolskih problema, kako sa prijateljima, porodicom pa i momcima. Meni se serija mnogo svidela jer sam pronašla sebe dosta u liku Carrie, i mislim da bi svaka blogerka bar malo mogla da se poistoveti sa njom. Vau, kako sam se raspisala, uglavom ako pogledate seriju obavezno mi javite kako vam se dopala. ☺


OMILJENE PESME OVOG MESECA:


Troye Sivan - FOOLS


MAGIC! - Rude


Troye Sivan - TALK ME DOWN


ZAYN, Taylor Swift - I Don’t Wanna Live Forever


Ed Sheeran - Shape Of You 


Kako je vama prošao prvi mesec ove godine?


- I to bi bilo sve za ovaj post, nadam se da vam je se dopao. Mi se vidimo uskoroo! ☺

18 коментара:

  1. Hej...i ja sam isto 8. razred ja cu krenuti posle ovog drugog dela zimskog raspusta sa pripremama. Ici cu na privatne casove iz srpskog i matematike,a za kombinovani cu sama uciti i vezbati,zato sto mi treba dosta poena za skolu koju hocu da upisem. Inace ja sam nova na blogu ako zelis pogledaj ga ; http://dnevnikjednetinejdzerke5.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  2. Mogu da kažem da je ovaj mesec bio sasvim okej, ali je prebrzo prošao, a ja toga i dalje nisam svesna. Žao mi je što si bila bolesna, nadam se da si sada bolje. Meni su ove dve nedelje bile najnapornije u Gimnaziji, definitivno. Toliko usmenih odgovaranja i pismenih, ali dobro, preživela sam. :)

    littledreamer1110.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je zbog tebe, uhh, i meni je bilo tesko po pitanju tih propitivanja sa svih strana, mogu zamisliti tek u gimnaziji hehe. :)

      Избриши
  3. Kod nas nema tog prijamnog ispita za srednju školu na svu sreću haha jer da ima znam da bi meni to predstavljalo ogroman stres xD, pametno što si se počela već pripremati jer što prije kreneš to bolje, nikad nije dobro ostaviti sve za zadnji čas. Ajme baš dugo nisam bila na tvom blogu haha baš mi je drago da ovako napreduješ i dizajn ti je baš sladak.
    imam novi post o internet prijateljima pa ako stigneš baci pogled ;)
    -Sara

    http://vremenskiputnik.blogspot.hr/2017/01/internet-prijatelji.html

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, hvaala. :) Inace, bas ste srecnici, pretesko je organizovati se da ucis za prijemni i da ucis ovako gradivo..

      Избриши
  4. Draga Nina divan post, moram priznati da je i meni ovaj mjesec brzo prošao, ali ni u čemu uglavnom, i ja sam počela gledati neke nove serije, a prije dvije godine sam gledala ''The Carrie Diaries'' i misim da je super seriija za tinejdžerke :D

    Delilah's Stories

    ОдговориИзбриши
  5. Odličan post, sve ove pjesme su mi jako ljepe i volim ih slušati.

    http://stroongana.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  6. Meni je ovaj mesec prebrzo prošao,učila sam,popravljala ocene i sada sam napokon na raspustu.Ja sam takodje nabavila zbirke za prijemni,a nadam se da ću u skorije vreme naterati sebe da vežbam zadatke iz njih.Pesme su super,najviše mi se svidja poslednja,odličan post!

    Ako želiš poseti moj blog:
    http://littlebeautydreamer.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  7. Uh, baš mi je žao što si odmah na početku bila bolesna, ali mi j e veoma drago da ti je bolje.☺ Serija mi se čini baš zanimljivom, pogotovo što ima samo dve sezone pa ću je brzo i završiti.♥

    ОдговориИзбриши
  8. Ima li negde da se gleda ova serija na srpskom???

    ОдговориИзбриши
  9. Odlican post . I ja sam krenula da gledam istu seriju ali sam prekinula iz ne znam kog razloga tako da cu definitivno sad da se vratim na nju. Inace, preporucila bih ti seriju Shadowhunters. Jedna je od boljih . Nisam osmi razred, ali bar devojcice iz osmog razreda neprestano idu po skoli sa tim svescicama za prijemne i citaju, proveravaju se.. tako da, razumem te skroz.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala! Planirala sam da gledam tu seriju ali nesto me nije preterano zainteresovala, ne znam, mozda pogledam. :)

      Избриши