среда, 30. новембар 2016.

#LiterallyMyLife - novembar


- Danas za poslednji dan novembra vam pišem malu recenziju ovog meseca, odnosno još jedan #LML post. Nemam šta mnogo da kažem za ovaj uvod sem da se nekako radujem kraju ovog meseca, jer- decembar, praznici i ostalo. S druge strane u velikom sam šoku što je za samo mesec dana kraj godine, a ja se osećam da je 2015 bila juče.


- U ovom mesecu se iskreno svašta izdešavalo, slavila sam rođendan, prehladila se dva puta (drugi još uvek traje), imala sam 2 movie night-a sa najboljom drugaricom, bilo je dosta ispitivanja i gužve u školi. Ali sve u svemu ovo mi je bio nekako miran mesec, ono pravo jesenje vreme tako da sam dosta vremena provela u kući za serijom i sa šoljicom nekog toplog napitka. I da ne zaboravim, blogger je promenio izgled, što mi se iskreno dopada. Bio je onakav od kad sam otvorila blog a verovatno i ranije i stvarno mi se dopada promena koju je napravio, iako mi je još uvek malo neobično, pretpostavljam da ću se navići.


- A što se oblasti škole tiče prošlo je tromesečje i iskreno ocene su onakve kakve sam i očekivala, tako da sam zadovoljna. Već sam vam se žalila za hemiju i ona mi je i dalje problem. Nastavnica stvarno ne zna da objašnjava tako da pola odeljenja ništa ne razume, iskreno provlačim se nekako ali ne očekujem nikakve poene iz hemije na prijemnom jer je poznata kao najteža oblast za prijemni a ja već ne znam dosta toga.


- Dosta mi je priče o školi tako da je najbolje da krenem sa serijama i filmovima. Prvo imam jednu seriju koju sam sagledala ovog meseca. Ne mogu više da se obavezujem sa nekim serijama od bukvalno 10 sezona koje nikako da završim tako da sam odlučila da nađem neku manju seriju da gledam, i naletela na ovu. Dead of summer je serija od samo 10 epizoda tako da u principu možete je odgledati za par dana. U pitanju je horor serija, i ja sam stvarno plašljiva i ne volim puno horore ali ova serija mi iskreno nije bilo nešto strašna, imalo je pojedinih scena ali ni one nisu bile toliko strašne. Uglavnom radi se o grupi tinejdžera koji posle dosta godina ponovo dolazi na letnji kamp na koji su dolazili kao deca. Tako kreću da se dešavaju jako čudne stvari kao i ubistva. Oni pokušavaju da razreše misteriju i na kraju otkriju da iza toga stoji grupa ljudi koja želi da prizove neku zlu silu iz jezera. Kroz seriju se dosta provlači sam život tinejdžera i probleme kroz koje prolaze, velike probleme. Možda vam se serija ne čini nešto jer ja ne umem da objašnjavam ali verujte mi ovo je stvarno jedna od najboljih serija koje sam odgledala i stvarno je neizvesna i zanimljiva. Možete je pogledati ovde.


- Zatim još jedan horor, i ne znam šta mi je u psolednje vreme da ih ovoliko gledam. Ovaj sam gledala sa drugaricom kada je spavala kod mene u oko 11-12 uveče sa izgašenim svetlom u sobi ali i dalje mi nije bio nešto strašan. Mi smo gledali Wrong Turn/Pogrešno skretanje prvi deo (ne znam zašto je na slici treći ali dobro ☺). U filmu se radi o čoveku koji treba da stigne na jedan poslovni sastanak, međutim kako su radovi na putu on mora da krene putem kroz šumu, u šumi postoje dva skretanja i on skreće na pogrešno. Tamo se sudari sa nekim ljudima i oba auta se pokvare, tako da oni ostaju prepušteni da pronađu izlaz iz šume ili bar telefonski signal kako bi zvali pomoć. Ali u toj šumi zapravo živi grupa odvratnih ljudoždera koji već decenijama ubijaju ljude u toj šumi, a niko nikada iz nje nije izašao živ. Film mi u suštini nije strašan ali ima mnogo gadnih scena koje sam opet nekako izdržala da gledam. Ali opet film je mnogo napet, neizvestan i zanimljiv.Film pogledajte ovde.


- I još jedan film koji sam pogledala ovog meseca je Nerve/Petlja. I da, napokon nešto što nije horor. U filmu se radi o jednoj devojci koja otkriva online igru "Nerve" u kojoj postoje igrači i posmatrači. Igrači su oni koji obavljaju izazove koje im posmatrači zadaju i za njih dobijaju novac. Vee (devojka) odlučuje da se oproba kao igrač i radi sve izazove koje joj zadaju, međutim ubrzo shvata da je igra jako opasna i ulazi u ogromne nevolje. Eto to je otprilike osnovna radnja u filmu, a možete ga pogledati ovde.


- Zatim sam pročitala jednu knjigu, koja mi se mnogo dopala, a kako vam je ne bih prepričavala evo jednostavno teksta sa korica. Kejtlinin život se promenio onog trenutka kada je na putu ugledala Lukasa jednog vrućeg letnjeg dana. On je najčudniji, najlepši dečak koga je ikada videla - a kada ga upoznaje, njen svet konačno oživljava. Ali za druge Lukas ubrzo postaje predmet ljubomore, predrasude i mržnje. Ova izuzetno dirljiva i neobična ljubavna priča neće vas ostaviti ravnodušnim i biće vam žao što ste okrenuli poslednju stranicu. Knjiga je jako emotivna, tako da ako želite da je pročitate eto da vas upozorim. ☺

OMILJENE PESME OVOG MESECA:


Bruno Mars - 24K Magic


Melanie Martinez - Pacify Her


Ariana Grande - Side To Side ft. Nicki Minaj
(da se razumemo lyrics ove pesme mi se stvarno ne dopada ali pesma kao pesma mi se sviđa ☺)


Fifth Harmony - That's My Girl



- I to bi bilo sve za ovaj post, nadam se da vam je se dopao. Uskoro kreću praznični postovi a ja ću se potruditi da malo više pišem u decembru. Vidimo se! ☺

16 коментара:

  1. Ja sam jedva čekala da mi novembar prođe i evo ga,danas je poslednji dan,a sutra je decembar,moj omiljeni mesec.Ni ja ne verujem da se ova godina završava.Inače i ja sam počela seriju Dead of Summer i predobra je,ali pogledala sam svega 3 epizode,pošto nisam stigla od škole,ali mi se mnogo dopada! :)

    littledreamer1110.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Odličan post draga! Ova rubrika mi se jako sviđa, jooj... i meni je stvarno kemija problem, ali šta ću :) Nisam pogledala onu seriju, ali planiram (možda), sve u svemu, jako dobar post i slike su predivne *-*
    Ako imaš vremena pročitaj moj novi post - This is my life

    ОдговориИзбриши
  3. I meni je u novembar ordjenda i, i ja sam se prehladila (prehlada još traje), ali ja sam se prehladila početkom meseca.

    LifeInMyStyle | Fall/Winter Tag

    ОдговориИзбриши
  4. Meni je hemija u osnovnoj definitivno bila najomiljeniji predmet, što dokazuju republička takmičenja na kojima sam bila, tako da mi je stvarno žao što ti baš i ne ide, ali ako ništa drugo, pa u svakom slučaju moja pomoć ti se uvek pruža hehe :) <33 Ljubim te, lepotice <333

    Marsyly

    ОдговориИзбриши
  5. Super post. :)
    Nadam se da će se situacija sa hemijom popraviti. :)

    LITTLE BOX OF HAPPINESS

    ОдговориИзбриши
  6. Sjajan post. Glrdala sam Nerve, serija se čini zanimljivo! ;))

    ОдговориИзбриши
  7. Sjahan post, ibizavam tvoje lml postove :D

    Filmovi se cine bas bas unteresantno, pogotovo sto ja u pislednje vreme bas volim horor, ali da bije punopuno strasan hehe

    novi post:Teen Queen

    ОдговориИзбриши
  8. Odlican post! Gledala sam ovaj horor davno, a Nerve planiram da pogledam. :D

    ОдговориИзбриши