недеља, 10. јануар 2016.

Kako popraviti ocene u zadnji čas i učiti bolje u narednom polugodištu?



- Paa, poslednjih dana nije me bilo na blogu, i žao mi je zbog toga, ali jednostavno sam odlučila da napravim mali predah samo za sebe, a u isto vreme da pozavršavam sve školske obaveze. Za one koji imaju zimski raspust iz dva dela, ostaje vremena da u zadnji čas poprave nešto od ocena što se može popraviti. Ali i oni koji kreću odmah u drugo polugodište mogu da pročitaju ovaj post, kako bi saznali kako da uče bolje naredne školske godine. Pa hajdemo.

Volja i želja za učenjem

- Bilo kakav uspeh se ne može postići ako to ne želimo da radimo i ako smo mrzovoljni, loše rasploženi i tako dalje. Obično ne učimo jer nam je to zabavno, već jer želimo da dobijemo dobru ocenu, da upišemo dobru školu ili fakultet. Ne mora sve biti zanimljivo da bismo se trudili i radili na tome. Moramo shvatiti da nas na to niko ne tera, već da to radimo isključivo za sebe, i svoj dalji uspeh. 



Aktivnost na času

- Istu tu  želju i volju moramo pokazati i na času, kako bismo ostavili utisak na nastavnike i profesore. Ali ako pričamo tokom celog časa, ili ništa ne slušamo utisak će biti negativan. Zato, redovno zapisujte, javljajte se da vršite oglede (na biologiji, fizici, hemiji...) ili pomažete nastavniku i javite se da odgovorite za svako pitanje koje znate. Na časovima jezika lako je skupiti bodove na aktivnosti, javite se da pročitate tekst, postavku zadatka itd. 

Dodatni radovi

- Ponekad ako imate mnogo domaćih zadataka, ili gradiva da naučite nemate vremena niti volje za dodatne radove, van nastave. Ali ako ipak imate vremena možete se javiti da napravite pano, ili uradite neke zadatke nakon časova. Tako će nastavnici uvideti da se trudite, i zaključiće vam što bolju ocenu. 

Redovno učenje

- Ako biste posle svake lekcije pročitali par puta, i izdvojili beleške sigurno biste lakše naučili. Na kraju, kada dođe red za kontrolni, nećete morati mnogo da učite, i trebaće vam malo vremena samo da pređete i obnovite sve lekcije, jer ste ih već predhodno naučili.

Odmori

- Nemojte misliti da ćete ako budete učili bez prestanka imati savršene ocene. Ako se ne budete odmarali, i ako ceo dan budete samo učili ubrzo ćete biti premoreni i nećete ništa zapamtiti. Učiti dugo je okej, ali samo ako redovno pravite odmore. Oni ne moraju biti dugi, ali za vreme tih odmora ne mojte raditi ništa previše naporno, pojedite nešto da vam da energiju, odmorite oči i tako dalje... 

- Eto, to bi bilo to zadanašnji post, nadam se da će vam neki od mojih saveta pomoći, a ja sada idem. Videćemo se uskoro. ♥

20 коментара:

  1. Prelepo napisano,sigurna sam da si pomogla onima kojima je pomoć oko škole potrebna..takođe i meni si pomogla,jer se već godinama mučim sa biologijom i nikako da dobijem peticu ali nadam se da će mi dobro doći neki tvoj savet.
    Mislim da je zdravlje na prvom mestu,a ostalo nije toliko važno. ☺ ♥

    ОдговориИзбриши
  2. Odlični saveti! Ja na primer hemiju nemam pojma, ali zaista ništa ne znam. Idem na sekciju i pomažem nastavnici i imam 5, a ne znam apsolutno ništa! Ja sam redovno učila, tako da sada nema ništa da popravljam :)

    http://milicasdiary389.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala na savetima, moram popraviti ocenu iz matematike i fizike
    Poseti moj blog i uclani se ako zelis ---> MiljanaEasySkillful

    ОдговориИзбриши
  4. Super post, Nina! Dobro će mi doći ovi saveti! ❤☺

    Novi post, rođendan bloga!
    milicinkutak123.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  5. Odlican post, zaista!☺ Saveti su veoma korisni☺❤

    ОдговориИзбриши
  6. Super saveti!

    http://overthemoonwithvanja.blogspot.rs/?m=1

    ОдговориИзбриши
  7. Odličan post! Sve što si izdvojila je jako bitno. Aktivnost na času je neophodna, jer nastavnici stvarno obraćaju pažnju na to, a redovno učenje je nešto najnajvažnije. Stvarno je mnogo lakše redovno učiti lekcije, nego kada se nakupi po petnaest lekcija i onda se odjednom probudimo i sjetimo da imamo učiti pokušavajući da sve to kvalitetno zapamtimo u dva dana. Da ne dužim, odličan post i rekla si sve ono što je važno. ♥
    http://blogforcoolgirls.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  8. Sjajan post,sve pohvale!!!

    Imam novi post,poseti me na bojanasworlddd.blogspot.com

    ОдговориИзбриши