петак, 31. јул 2015.

Friends or Enemies?!


- Kontam da nisam pisala na duže vreme, ali razlozi su poznati. Prvo, u selu sam, ali okej jer uskoro dolazim kući, a ipak i ovde mogu da pišem. Ali htela sam da malo odmorim mozak, u puzici od interneta (da pravo je čudo da ja to izgovaram). Svakako, danas post koji je dugooo u planu, napokon post o prijateljstvu. U ovom postu htela sam malo da vam se "ispovedam" o mojim iskustvima, i da vam pomognem kako da znate ko su vam pravi prijatelji.


- Velika je razlika između prijateljice, i drugarice. Drug je osoba sa kojom se, najprostije rečeno, družiš, provodiš slobodno vreme. Ali prijatelj je osoba kojoj si u stanju da kažeš sve, koja ti je kao rod, ne znam, ne opisivo. Mnogi na pitanje da li imaju "bff" u stopu odgovaraju da imaju. Ali to, nije to, to je samo drugarica, kao svaka druga.

- Nažalost, osobe koje smatramo prijatelja olako zabadaju nož u leđa, ogovaraju nas, iskorišćavaju nas. Takvi su najgori, ako ikada budete u situaciji da vam neko traži pomoć, a odbija kada vama treba, znajte da vam nije potrebna. Nije lako staviti tačku na prijateljstvo, zahteva mnogo odrizanja, pa i hrabrosti. Ali je bitno, da ne bude posledica. ☺ Sad govorim kao neki diplomata, ali bukvalno, sve ovo govorim iz uskustava, kojih je nažalos mnogo.

- Ne bih da prenosim negativnu energiju, ili išta, ali bih da vam se ispovedim. Ranije sam bila u super odnosima sa jednom osobom, bila mi je jedna od najboljih prijateljica. I onda kao magijom, u odeljenje je došla (bolje se izraziti banula) nova devojčica. Trudila sam se da je bolje upoznam, da je lepo prihvatim i sve, ali ona prema meni nije bila okej, i odustala sam. Sa druge strane, ta pomenuta osoba, je bila u super odnosima sa tom devojčicom. I onda ju je, kao magijom zamenila sa mnom. Bila joj je bitnija od mene i ostalih osoba sa kojima se prethodno družila. Dosta sam se trudila da se sprijatelj sa ovom "novom" ali ona nije, dosta sam se trudila da opet sa starom prijateljicom izgradim stare odnose. I nije uspelo, onda sam odlučila da stavim crtu na to, ako ja njoj nisam bitna, nije ni ona meni. I sada sam zahvaljujući  tome puno naučila, a dan danas sam sa tom osobom na ćao, kad je sretnem. Uglavnom hoću da kažem, da se treba truditi izgraditi prijateljstvo u troje, ali ako je bezznačajno, onda se treba povući.


- Ne samo oko prijateljstva u troje, oko svakog prijateljstva se treba truditi. Davati savete, pružati pomoć, i ostalo. Na kraju to će se (ne uvek alii...) pozitivno odraziti. ☺ Uvek se potrudite da budete onaj bolji prijatlj, koliko kod da je moguće.


- Naravno, nikad nije lako ni steći prijatelje, imajte to na umu. Pogotova kada se menja škola, grad, odlazak u drugu sredinu. Ja sam naprimer, dok nekog ne upoznam, pomalo stidljiva, a kada se bolje upoznamo, onu  toku 5 minuta sazna celu moju biografiju. ☺ Pri upoznavanju, samo budite prirodni, i nemojte se menjati zbog drugih ljudi.


- Prijatelji se ponekad prepoznaju u najtežim situacijama. Kao kada vam se desi nešto, onaj koji vam pomogne, koji vas teši, koji vam nudi rame za plakanje, jeste pravi prijatelj. Ovo morate raditi i vi, uvek razumljivi po pitanju njihovoh problema.

To bi bilo to, od svega po malo. I da postavljajte mi pitanja za Q&A, koji sam radila jako davno. Nemojte samo ona mnogo standardna. I eto, to je too, vidimo se. ☺
P.S. Lajkujte stranicu i na FB-u OVDE

26 коментара:

  1. Baš super post! Ja imam BFF, ali ono baš pravu!! Baš mi je super sa njom!! Ume da me oraspoloži, kad joj kažem tajnu, kao da sam je zakopala na pustom ostrvu!! Daje mi savete i podržava me i u blogovanju i u svemu!! I uvek mi kaže svoje mišljenje!! Nadam se da sam i ja takva!! :)
    Da ne dužim, a vidim da sam već odužila :D
    super ti je post, svaka čast! :)
    Dala si mi ideju za jedan post! :)

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман31. јул 2015. 22:55

    Divan post. Sve si jako lepo rekla mislila sam sa imam dve najbolje prijateljice, ali baš kao što si rekla jedna od njih izgleda da je samo drugarica. Ni ne čujemo se, a znam da ona ni nema želju za tim. Iskreno ovo zadnje što si rekla meni je najveći prijatelj u takvim situacijama bila osoba sa kojom se više ne druzim, ali joj nikad to neću zaboraviti i biću joj uvek zahvalna na tome. :)

    1. Da li imaš instagram?
    2. Koliko vremena provodila učeći, a koliko za kompjuterom prilikom školske godine?
    3. Da li si nekada slomila neki deo tela?
    4. Praviš li listu pre odlaska u kupovinu?

    ОдговориИзбриши
  3. Divno, stvarno. Ja jos uvek uzdisem.Kao sto si i rekla velika je razlika izmedju prijatrljice. Slazem se sa tobom u svemu sto si rekla i svi ovi saveti su jako lepi, a sto je najvaznije istiniti.♥

    -Opisi sebe kroz jednu recenicu.
    -Koji je najbolji savet koji si nekome uputila?
    -Omiljena motivaciona poruka?
    -Tvoj recept za srecu?

    marsylylife.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  5. Sto se ovoga gore tice, shvatila sam da sam puno pisala, a nista panetno rekla. Uglavnom, imala sam dvije situacije, jednu istu kao ti, samo sto je ta osoba to napravila 2-3 puta. Dok je druga situcija stvarno zamrsena. XD Trenutno nemam BFF, i dosta mi je zao zbog toga, ali opet nije ni to tako lose. :)
    Slazem se s tobom u svemu sto si napisala, i dala si mi dosta toga za razmisljati. Stvarbo odlican post, svaka cast <333

    ОдговориИзбриши
  6. Divan post, jako mi se sviđaju slike i tekst naravno :)
    Pitanja za Q&A:
    1.Omiljena boja laka za nokte?
    2. Voliš li Tumblr?
    3. Bi li voljela možda surađivati sa nekom bloggericom?


    ОдговориИзбриши
  7. I ja sam imala loša iskustva sa ''najboljim'' prijateljicama i trenutno je nemam, ali zato imam najboljeg prijatelja koji će doći u pola noći ako mi je potreban i stvarno sam srećnica jer imam takvu osobu u svom životu. Ja se iskrno nadam da ćeš i ti naći takvu osobu jer mislim da je zaslužuješ. Ti si sve lepo napisala u postu i drago mi je da ima onih koji na blogu postavljaju postove u kojima iznose svoja mišljenja i iskustva jer je uvek lepo pročitati šta neko misli o nekoj temi.

    - Da li si nekada razmišljala da otvoriš YouTube kanal?
    - Da li imaš neku osobu kojoj u potpunosti veruješ?
    - Želiš li da imaš tetovažu? Ako da, kakvu?
    - Koju natprirodnu moć bi volela da imaš?

    aleksandrasmagicalworld.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala. ♥ Imam najbolju drugaricu, nisam bas sigurna da li mi je bff ili ne. :)

      Избриши
  8. Nisam ni ja uvek imala sjajna iskustva, ali izvukla sam pouku da uvek treba biti prijatelj drugima, uvek im treba pomagati, savetovati ih itd., bez obzira na to kako će se oni ponašati prema tebi. Meni je važno da ja budem dobra osoba, a nikada nikome neću 100% verovati, toliko da mu sve pričam ili da budem ubeđena u to da će naše prijateljstvo biti večno. :) Jako lepo napisan post. <3

    Pitanja:

    1. Koliko ti je važno mišljenje drugih kada je blogovanje u pitanju?
    2. Kako dobijaš ideje za pisanje postova?
    3. Šta bi volela da promeniš na svom blogu?
    4. Čime bi volela da se baviš u budućnosti?
    5. Koji su tvoji hobiji, pored blogovanja?

    ОдговориИзбриши
  9. Slazem se od reci do reci sa tobom.Odlicno si ovo napisala,svaka cast!

    ОдговориИзбриши
  10. Odlicno napisano, slazem se s tobom i nadam se da su te ta ruzna iskustva samo ojacala!
    Pogledaj i komentiraj moj blog ako zelis:
    Rivinsvijet.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  11. Divan post Nina! Zaista si em oduševila i tvoja iskrenost u ovom postu je predivna, da ja namam riječi. Odlična ideja za post i ti si to super odradila. Ja nažalost nemam BFF, iz određenih razloga (stvari koje su mi se događale), ali dobro. ♥

    Pitanja:

    Omiljena boja i zašto?
    Koliko ti dugo treba da napišeš post?
    Ko/Šta te inspiriše u blogovanju?
    Omiljeni blogovi i blogerke?
    Koliko maskica imaš za svoj telefon?

    Novi post ---------> allforyou23.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  12. Mislim da je svako od nas primio nož u leđa ali je to samo shvatio kao opomenu da sledeći put pazi,ili ima osoba poput mene koja drugi put ne veruje nikome dok ne dođe osoba koju ćeš bez problema nazvati 'pravim prjateljem' ali i za to se moraš načekati neće se ona odjednom pojaviti i ući u tvoj život. Što se tiče posta sve je onako iskreno napisano i sve me više oduševljavaš.Svaka čast big (y)


    Omiljeni lak?
    Omiljeni blogovi?
    Omiljena modna blogerka?
    Koliko imaš godina?
    Da li se voliš šminkati?
    Da li kupuješ preko interneta?

    ОдговориИзбриши
  13. Nedavno sam shvatila da mi moja bff,nije bff,iz nekih razloga koje necu da navodim.Volela bih da u buducnosti,sto blizoj,steknem bff za sva vremena.

    Blogovi koje volis da posetis?
    Da li mozes reci za sebe da si odgovorna?
    Da li si detinjasta?
    Omiljeni bend?
    Koji internet koristis(chorme,mozila...)?
    Da li tvoji roditelji znaju za blog,kad si im rekla,i kako su reagovali?
    Da li neko zna za tvoj blog?

    Novi post-http://forgirlsonly-ofg.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  14. Jako lep post, imam dve najbolje prijateljice, samim tim sto se poznajemo relativno dugo imam poverenja u njih.. Podrzavaju me na svakom koraku,kao i ja njih, jednostavno smo kao sestre ☺
    Pitanja za Q&A:
    1.Kako si dosla na ideju da otvoris blog?
    2.Omiljena knjiga?
    3.Koje postove najvise volis da citas?
    4.Lifestyle ili fashion blogovi?
    5.Da li si nekad htela da zatvoris blog?
    6.Tvoja najveca zelja?
    7.Gde vidis sebe za deset godina?
    8.Omiljena pesma?
    9.Sta volis da radis u slobodno vreme?
    geeklychiconmyway.blogspot.com

    ОдговориИзбриши