субота, 11. април 2015.

Kraj godine:Kako popraviti ocene?❤

Hej drugari. :) Ne znam za vas, ali meni je ova školska godina prebrzo prošla, ostalo je još ne puna 2 meseca do kraja-dakle potrebno je pod hitno izpopravljati ocene! Danas imam inspiracije, pa ću pisati savete  KAKO POPRAVITI OCENE.

Aktivnost na nastavi:
Da, deluje teško,ali zapravo nije. Kad god znaš odgovor na pitanje koje profesor/profesorka postavi javi se. Ako profesor kaže da je potrebno ponovi lekciju i ponovo je pročitati, javi se. Kažu da je aktivnost na času pola ocene, ima tu i istine. Potrudi se da slušaš predavanje, i da ne pričaš i na kraju će se sve isplatiti i ako pri zaključivanju bude bilo između dve ocene, sigurno će profesor zaključiti onu višu.

Beleške:
Ja generalno uvek najbolje zapamtim kada zapisujem najbitnije iz lekcije, ili markerom upadljive boje pocrtim bitne delove. Ako ima neka bitna formula samo par puta napisem na papir da bih zapamtila.


Uredan sto:
Občino kada učimo, smatramo da nije bitno da nam sto bude uredan ali nije istina. Veoma je bitno da kada učimo sklonimo sve predmete koji nam mogu odvlačiti pažnju sa učenja:časopise,telefon itd...

Određeno vreme za učenje:

Nikada ne treba učiti ni premalo, a ni preterivati. Trebamo odredi koliko nam je potrebno vremena, i trebamo praviti odmore. Npr. uči ukupno dva sata, sa odmorima svakih pola sata. Ako učimo predugo ništa nećemo postići, i samo ćemo biti preumorni.

Hrana:
Pre učenja, i kontrolnih zadataka trebali bismo da uzmemo nešto da ''prezalogajimo'' , dobra hrana za koncentraciju je kikiriki, i crna čokolada.

U toku učenje ne treba držati hranu na stolu, jer ce nam odvlaciti pažnju i požurivaćemo da završimo sa učenjem da bismo  pre jeli. Takođe ako hoćete možete da jedete pre učenja, ili da jedete na odmorima.

Pribor:
Uvek je obavezno nositi pribor sa sobom, ako profesori primete da nemate pribor za rad (knjige, sveske, lenjir i dr.) mogu vam zameriti, ili dati minus ili možda jedinicu. Iz tog razloga je veoma bitno nositi ga, a pogotovo u toku kontrolnih zadataka jer bez pribora ih ne možete ni uraditi, a nije sigurno da pozajmite od nekoga uvek.



Podsetnik:
Ako ne možete da stignete sve da naučite za neki rok, napravi raspored i odredi vreme za učenje tog i tog predmetau tolikoi toliko. Uz podsetnik možete dodati i neku motivacionu poruku koja ć e vas podstaknuti na učenje.


To je to za ovaj post, nadam se da vam je od pomći, a mi se vidimo, ćao! :)❤


18 коментара:

  1. Aktivnost na nastavi je najteze , nastavnici mnogo traze . katherinefashion24.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Super post..
    Ako zelis pogledaj novi post na mom blogu i uclani se http://girlsmakeupbysanjah.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  3. Post ti je odličan. :)

    https://saveti81.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. Odlican post. Jako korisni saveti. Zaista si mi puno pomogla. ♥

    P.S. Giveaway na mom blogu:
    http://styleonfirstplace.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  5. Najbolji post do sada. Jako korisni saveti, delimo mišljenje. :-)

    http://savetiizasve.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  6. Odlično savjeti, super post.
    http://dajnelaqueen.blogspot.com/2015/04/queen-on-weit.html . Pogledaj moj novi post♥

    ОдговориИзбриши
  7. Super saveti, ja konkretno imam skoro sve petice, ali da bih prosla 5.0 bice mi potrebno da popravim neke cetvorke... Sigurna sam da ce mi ovi saveti pomoci.☺

    http://livelovelaughofficial.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  8. Odlicni saveti... Evo ja se bas upravo mucim sa ovom mojom hemijom :( Jako si talentovana za pisanje ovakvih postova, poz :*

    ОдговориИзбриши